19 februari 2009

Svartprickigt med CreaMaria

Jag tycker väldigt mycket om prickiga papper. Här har jag gjort två olika kort med Inkidos papper Gunnebo Svart Prick.

Jag började med att göra ett inbjudningskort i svart, vitt och lime.

Martiniglaset är stämplat med svart stämpeldyna och embossat med klart embossingpulver. Man kan lika gärna göra tvärtom, och embossa med svart pulver. Efter att jag embossat glaset, har jag målat oliven med embossingpenna och embossat den med limegrönt pulver. Samma färg har jag också embossat Inbjudan med.

Förutom ett matchande kort inuti fodralet, har jag också satt en remsa mönstrat papper på insidan av "locket", för att dölja bradsen som stuckits igenom där. Det ser alltid så mycket snyggare ut när bradsbenen inte syns. :)

Samma prickiga papper fick sedan bli ett kort i helt annan färgskala - svart, vitt, silver och rosa.

Texten "Du är en på miljonen", som är en av de nya stämplarna för våren, är embossad med klart embossingpuvler på svart dyna, men det går som tidigare nämnt lika bra med svart pulver på embossingdyna.

Nyponrosen har jag färglagt med torrchalks för att få den riktigt milda mjuka tonen.Och ja, jag anser att man kan knyta band och rosetter på precis allt - det är ett enkelt sätt att skapa en fin dekoration. :)

3 kommentarer:

Gunilla sa...

Vilka jättesnygga kort du har gjort, sparar dom som inspiration i framtiden. :)

Fia skapar sa...

Wow, vilka fantastiskt vackra kort du har gjort. Jag gillar också prickiga papper och dina kort är oerhört inspirerande.

Angela sa...

Urtjusigt!