24 november 2009

Julgranskulor!

Nu har jag gjort några enkla julgransdekorationer! Den första blev en gran. Jag har bara klippt ut sex stycken granar, och sytt ihop dem med symaskinen. Se till att lämna tråd på över, och undersida för upphängning och ev. dekoration.

Jag har stämplat och embossat snöflingor på båda sidor av papperet, innan jag sydde ihop delarna. När allt var klart så penslade jag på lite "låtsas snö" på kanterna.

Nästa variant blev ett hjärta, gjort på samma sätt.

På det så stämplade och embossade jag Midvinternatt på alla sidor.

Den sista kulan gjord på detta sätt blev en "scalloped kula"

På den så stämplade jag snirklar på alla sidor. Storleken passade jättebra!

Här kommer en annan sorts kula! Denna är helt enkelt gjord med en styrolitkula som bas. Jag har sedan limmat fast små rivna pappersbitar runt om och lackat kulan. En enkel upphängning, och vips var det klart!

Det är enkelt att göra många kulor på detta sätt! Inga problem, och toppen, när man som jag gärna vill ha nytt i granen från år till år!...

//Annica H

4 kommentarer:

cc sa...

Vilken fantastisk presentation av julgransdekorationerna! Fotona ar lika fina som produkterna sjalva. Hur far du den dar snygga vita ramen runt? Ar det en stampel eller photoshop? (skriver fran USA, det ar darfor det inte ar prickar over a:na och o:na) :-)

Annica H sa...

Tack för kommentaren cc!:)
Ramen runt fotografierna lägger jag till PS. Väldigt enkelt!

Mill@n sa...

De är supersnygga!! Villa ha allihop. Varför är december så kort? Tack för härligt julig inspiration!

Cattie sa...

Haller med att December ar alldeles for kort. Det blir sa morkt och trist nar man plockar bort adventsljustakarna och julstjarnan. Jag har sagt i flera ar att man borde flytta julen till i mars, sa skulle all sno och kyla bara kannas mysigt anda fram till dess. :-)