30 januari 2010

Muffins beskrivning

Några av er läsare har efterlyst en beskrivning på hur jag gjorde muffinsen som jag visade för ett tag sedan. Detta är absolut inte mitt påhitt, utan jag har inspirerats av andra kreativa människor. Men här kommer ändå en lite beskriving på hur jag har gjort mina muffinsar. Material som man behöver är: 1 styrolitkula ca 8 cm i diameter, 1 liten kula ca 2,5 cm, 1 tag, blommor, band, spets, pärlor,

Först delar jag den stora kulan på mitten. Passar in tagen och monterar 3D kuddar runt om. Sen sätter jag ihop halvorna igen och kollar så tagen löper fritt.

Jag skär ett snitt i den lilla kulan så jag kan fästa tagen i den. Målar den röd, då den ska efterlikna ett körsbär.


Skär till två remsor på 5x30,5cm av ett mönstrat papper. Detta nya papper från Ladybug var perfekt, då det var färdiga ränder att biga efter. Men annars får man mäta och det brukar vara lagom att biga varje 0,5cm. Sen är det bara att vecka på, vill man chalka kanten kan det vara läge att göra det innan man veckar. Limma ihop ändarna, ev behöver man klippa lite så dom passar ihop.


Skär till en stadig bottenplatta i kartong eller liknande ca 6 cm i diameter. Limma fast spets på kanten runt om.


Skär till en något mindre platta och limma fast ovanpå spetsen.


När kulan torkan och man har limmat fast den på tagen brukar jag glittra den. Jag använder fingrarna mycket när jag kladdar, men det går givetvis lika bra med en pensel.Här har jag missat att ta kort på några moment... Så går det när man är helt inne i sitt pysslande. Jag har limmat på det veckade pappret på bottenplattan. Här får man ha lite tålamod och låta limmet torka lite innan man trycker dit pappret. Sen limmar man på insidan av formen och trycker ner bollen. Se till att tagen hamnar som man vill ha den och att bollen inte kommer för långt ner i formen.Längst ner på muffinsen kantar jag med ett sidenband som jag veckar ihop genom att sy en rynktråd genom det.


Nu kan man börja dekorera. Jag valde att denna gång även dekorera formen med en fin spets. Rosorna som jag nu limmar dit har jag tagit bort allt det gröna för att få så rena blommor som möjligt. Tänker mig att det ska se ut som små spritsade kristyrrosor.Avslutar med en massa pärlor som jag "strösslar" på och dekorerar spetsen med. En mängd glitterlim går det åt också. Tyckte körsbäret blev lite för rött, så det tonade jag ner med rosa glitterlim också.


Söt som socker!


Tagen har jag dekorerat med en mängd stämplar.Kan säga att jag hade en liten Molly som stod brevid och dreglade när jag limmade ihop denna rosa skapelse. Hon tyckte absolut att den här muffinsen kunde väl hon få!
Hoppas att ni blir inspirerade till att tillverka muffins på löpande band nu!
Kram Rimna

7 kommentarer:

Anonym sa...

Alldeles underbar!!
Tack för beskrivning och all inspiration!
eva

La Vikinga sa...

Du borde få pris för din fina och välgjorda muffins!!!

La Vikinga

Zarah sa...

WOW! Så otroligt FIN!!

Cina99 sa...

Milda makter, vilken skapelse!!! Om jag skulle vilja skaffa mig fler gråa hår så kanske jag skall pröva på att göra en cupcake ;)

OLIWKA sa...

my Goodness !!!!!!!!!!!! so beautiful and clever :):) Thank you very much for tutorial, If I may I use it for Valentine's Day???

Anne Kristine sa...

Åå så lekkert!!! Nydelig pyntet og så flott forklaring!

Amanda sa...

Hejsan, mycket mycket fin skapelse :) har planerat göra en muffins men undrar vart du fick tag på styrolitkulorna?